Directie

Wij zijn Elsbeth van Rooij en Ineke Brandenburg en samen vormen wij de directie van Stichting Kinderopvang Lombardijen, Kiekeboe. Wij hebben het directiestokje in 2005 overgenomen van de grondlegger van de Stichting, Baudi Vos – Schraa. 

Je vindt ons meestal in het kantoortje, direct na binnenkomst in het dagverblijf, aan je linkerhand.Een klein kantoortje, precies passend bij wat wij willen: kleinschaligheid voorop en iedereen kent iedereen. Doordat de deur van kantoor bijna altijd openstaat, kun je bij ons terecht met al je vragen en/of opmerkingen of zomaar een praatje. Blijf nooit ergens mee lopen, maar kom naar ons toe. Doordat onze organisatie zo klein is, hebben we niet voor alle voorkomende werkzaamheden allerlei verschillende afdelingen en daardoor kun je ons als directie in verschillende ‘rollen’ ook nog eens in de groepen tegenkomen. We doen rondleidingen, ‘spelen’ voor technische dienst of ondersteunen medewerkers in hun werk. Wij vinden het leuk, dat het op Kiekeboe zo geregeld is; het maakt onze baan wel heel druk maar ook lekker afwisselend en samen kunnen wij ‘Kiekeboe-bergen’ verzetten!

Team

Wij hebben een team van ongeveer 22 pedagogisch medewerkers, die verdeeld zijn over de 6 groepen. De meeste leidsters werken parttime. Elke groep heeft een vast eigen team, maar we streven ernaar dat onze medewerkers ook in elkaars groepen kunnen werken en dat iedereen alle kinderen kent.
De medewerkers hebben allemaal een diploma op minimaal MBO3 niveau. Dat zij vaak al jarenlang op Kiekeboe werken, wil niet zeggen dat zij zijn vastgeroest in hun werkwijze; door cursussen maar ook door de begeleiding van stagiaires die bij Kiekeboe de praktijk leren, blijven zij op de hoogte van de ontwikkelingen en borrelen er steeds nieuwe ideeën op.
Elke dag opnieuw worden onze kinderen enthousiast ontvangen en zorgen de leidsters ervoor dat een dag op Kiekeboe een leuke dag is!