Kiekeboe Kinderopvang

Management

Al ruim 30 jaar werk ik Elsbeth van Rooij, bij dit fijne, kleinschalige kinderdagverblijf, Kiekeboe. In 1990 ben ik begonnen als groepsleidster en langzaam gegroeid naar het moment dat ik, samen met mijn collega Ineke, in 2005 het stokje overnam van de toenmalige directeur. Samen hebben we Kiekeboe verder uitgebouwd en gemaakt tot wat het nu is; een fijne plek voor kinderen in Lombardijen en omstreken, zodat hun ouders met een gerust hart naar school of werk gaan. Ineke heeft in 2020 op haar beurt het stokje overgedragen aan Kelly Rook, locatiemanager van Kiekeboe.

Elsbeth van Rooij

Vanuit het kantoortje, direct naast de ingang werken we aan de toekomst van Kiekeboe. We doen bijna alles zelf; de rondleidingen met nieuwe ouders, de aansturing van ons team, maar we gaan soms ook met de gereedschapskist onder onze arm door het gebouw om kleine mankementen op te lossen. We zijn geen grote organisatie, zijn blij met de korte lijntje waardoor we weten wat er speelt en kunnen hierdoor ouders ondersteunen waar nodig. Kortom een afwisselende en drukke, maar ontzettend leuke baan!

Team

Wij hebben een team van ongeveer 22 pedagogisch medewerkers, die verdeeld zijn over de 6 groepen. De meeste leidsters werken parttime. Elke groep heeft een vast eigen team, maar we streven ernaar dat onze medewerkers ook in elkaars groepen kunnen werken en dat iedereen alle kinderen kent.
De medewerkers hebben allemaal een diploma op minimaal MBO3 niveau. Dat zij vaak al jarenlang op Kiekeboe werken, wil niet zeggen dat zij zijn vastgeroest in hun werkwijze; door cursussen maar ook door de begeleiding van stagiaires die bij Kiekeboe de praktijk leren, blijven zij op de hoogte van de ontwikkelingen en borrelen er steeds nieuwe ideeën op.
Elke dag opnieuw worden onze kinderen enthousiast ontvangen en zorgen de leidsters ervoor dat een dag op Kiekeboe een leuke dag is!

Schrijf uw kinderen direct in of maak een afspraak voor een rondleiding.